Utan tro finns ingenting. Tron är personlig och universell, egen och gemensam på samma gång. Förtröstan på att det finns något större, något som bär. När världen förändras ger kyrkan trygghet. Lyssnar och hjälper, också när min egen tro vacklar.

Ifjol hölls sammanlagt 123 480 gudstjänster och kyrkliga förrättningar i församlingarna. Man kan gå till kyrkan för att söka stillhet också andra dagar än på söndagarna och i webbkyrkan finns andakter för olika livssituationer.

Hurdan är din kyrka?

Välj ett valtema som är viktigt för dig – eller föreslå ett eget. Det kommande valet är också ett värdeval! Välj ett tema du tycker är viktigt!

Vallokaler 18.11.2018

Visste du detta?

Varje söndag deltar i snitt 53 000 personer i en gudstjänst och 39 procent av finländarna deltar i en gudstjänst minst en gång per år.

Under julen är det upp till 550 000 personer som går i kyrkan.

Varje år deltar cirka 82 procent av årsklassen i konfirmandundervisningen.

Källor: Församlingarnas verksamhetsstatistik (2016, 2017), Gallup Ecclesiastica 2015, Medlemsstatistiken 2017